About

WIE IK BEN


De naam Catmaindou is een samentrekking van mijn naam ‘Cathie’ en ‘main douce’ die verwijst naar het type massage die ik geef.Catmaindou legt ook de link naar Tibet en bepaalde Oosterse landen, waar massage een dagelijks ritueel is.


Reeds lang zocht ik naar evenwicht in mijn leven tussen een voltijdse baan, vele interesses, sport en ontspanning. Soms is het nodig om alles even naast je neer te leggen en je lichaam de rust te gunnen die het nodg heeft.

Zo ontdekte ik 6 jaar geleden, het effect van massage en groeide de interesse om het zelf te leren. Na het behalen van het getuigschrift ‘Beroepsbekwaamheid massagetherapeut’, kon ik op die manier van start gaan. Mijn drijfveer om op een gezonde manier te leven met respect voor de natuur, wou ik hier ook doortrekken. Naast relaxatiemassage heb ik mij bekwaamd in een aantal andere technieken zoals Deep Tissue, Sportmassage en Shiatsu.


Shiatsu is een japanse drukpuntmassage die inwerkt op de energiebanen in het lichaam. Zo stimuleer je de zelfhelende kracht van het lichaam, en helpt om terug gezond te worden en te blijven. Het is een complementaire behandelingsmethode met een holistische visie en zodoende gericht op het helen van het geheel. Klachten worden benaderd vanuit een totaalbeeld van de mens zowel op fysiek, mentaal/emotioneel en spiritueel niveau.

Een shiatsubehandeling wordt gegeven op de grond. Je ligt op een futon (dikke katoenen doek) met daarbovenop een bodycushion. De behandeling wordt op de kledij gegeven. Je doet wel best losse, makkelijk zittende kledij aan.

MIJN PERSOONLIJKE AANPAK.


Tijdens een kort intakegesprek bespreken we eerst het verloop van de massage en bepalen de prioriteiten en limieten. De relaxmassage wordt gegeven met verwarmde olie. Het gebruik van etherische olie kan extra relaxerend zijn of aangepast worden aan uw huidtype. Alle producten zijn 100% natuurlijk en ecologisch.

Aangezien een volledige ontspannende lichaamsmassage volgens mij niet kan op een uur tijd, werk ik met tijdsindicaties. De vermelde duur is de tijd dat er effectief gemasseerd wordt. Daarna kan je nog wat nagenieten en terug tot jezelf komen met een drankje of kopje thee..

OPLEIDINGEN


  • Beroepsbekwaamheid Massagetherapeut - Syntra West
  • Deep Tissue / Topsportmassage / Triggerpoints - Tom Deprest Syntra West
  • Applied Kinesiology - Tom De Prest
  • Shiatsu / Basiscursus - Dominique Respens - Shiatsu Academie

DISCLAIMER


Massages kunnen niet gegeven worden aan zieke personen, kort na een operatie, bij een besmettelijke huidziekte of ook bij de eerste drie maanden van een zwangerschap.


De massage gebeurt op een professionele manier volgens de deontologische code van beroepsmasseurs.

Er worden GEEN erotische massages gegeven.